katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mięsna pasta do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest kilka sposobów na wykorzystanie mięsa z rosołu robimy np różne farsze. Ja zrobiłam smarowanie do pieczywa. Pewnie lepiej by wyglądało jakoś zmielone czy zmiksowane ale jako żem jest leniwa nie chce mi się później zmywać.

Mięsna pasta do pieczywa Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Mięsna pasta do pieczywa

 

  • udka ugotowane w rosole 2 szt
  • pałki ugotowane w rosole 2 sz
  • skrzydełka ugotowane w rosole 2 szt
  • jajka ugotowane 2 szt
  • por posiekany 1 łyżka z czubkiem
  • masło miękkie 1-2 łyżki
  • sól i pieprz
  • sos borówkowy

Sposób przygotowania:

Mięsna pasta do pieczywa
Ugotowane i wystudzone mięso obieramy z kości i drobno kroimy. Drobno kroimy też jajko i dodajemy do pokrojonego mięsa. Dodajemy też drobno pokrojony por. Wszystko mieszamy. Dodajemy miękkie masło (można troszkę więcej) i dalej mieszamy ucierając.

Doprawiamy do smaku( można zaostrzyć musztardą). Smarujemy kromki pieczywa i robimy spory kleks z sosu borówkowego.
Mięsna pasta do pieczywa
Przygotowaną pastą smarujemy kromki pieczywa.
Mięsna pasta do pieczywa
Wystudzone już mięso drobniutko kroimy .
Mięsna pasta do pieczywa
Wystudzone ugotowane jajko drobno kroimy i dodajemy do mięsa.
Mięsna pasta do pieczywa
dodajemy też drobno pokrojony por i przyprawiamy do smaku.
Mięsna pasta do pieczywa
Przygotowaną pastą smarujemy kromki chleba.
Mięsna pasta do pieczywa
Smacznego:)