Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

"Mini-pizze" z ciasta francuskiego z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przekąska na dwa kęsy, smaczna i łatwa do zdobienia. Można wykorzystać do niej dowolne produkty znalezione w lodówce - ja zdecydowałam się na łososia i warzywa.

"Mini-pizze" z ciasta francuskiego z łososiem

Składniki:

"Mini-pizze" z ciasta francuskiego z łososiem

 

Sposób przygotowania:

"Mini-pizze" z ciasta francuskiego z łososiem

ETAP 1:

"Mini-pizze" z ciasta francuskiego z łososiem
Paprykę i cebulę smażymy na oliwie i przyprawiamy

Paprykę kroimy w paseczki, a cebulę w piórka. Warzywa smażymy na oliwie. Oprószamy je solą i pieprzem.

ETAP 2:

"Mini-pizze" z ciasta francuskiego z łososiem
Z ciasta francuskiego, za pomocą szklanki,.wycinamy 12 kół

Z ciasta francuskiego wycinamy 12 kół - najlepiej zrobić to za pomocą szklanki.
Blaty naszych mini-pizz układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

ETAP 3:

"Mini-pizze" z ciasta francuskiego z łososiem
Każdy blat ciasta smarujemy łyżką ketchupu

Każdy blat ciasta smarujemy łyżką ketchupu i oprószamy oregano.

ETAP 4:

"Mini-pizze" z ciasta francuskiego z łososiem
Na każdym blacie układamy porcję warzyw i łososia

Łososia rwiemy na kawałki.
Na każdym kawałku ciasta układamy porcję warzyw i łososia. Na wierzch wykładamy po jednej oliwce.
Przekąskę pieczemy w 200 st. C przez ok. 18-20 minut.