tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Miruna smażona z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu smażona rybka - miruna z koperkiem. Idealna na wiosenny obiad.

Miruna smażona z koperkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Miruna smażona z koperkiem

Na mirunę

  • 4 filety miruny bez skóry
  • sól himalajska
  • pieprz ziołowy
  • przyprawa BIO do ryby
  • świeży koperek
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Miruna smażona z koperkiem
1) Filety z miruny rozmrażamy, myjemy i układamy na ręczniku papierowym do osuszenia.

2) Posypujemy filety z każdej strony solą himalajską.

3) Następnie posypujemy pieprzem ziołowym i przyprawią BIO do ryby. 

4) Na talerzyk wysypujemy mąkę i obtaczamy w niej filety.

5) Rozgrzewamy olej na patelni. Układamy mirunę i na niej koperek, smażymy z każdej strony na złoty kolor. 
Miruna smażona z koperkiem
Filety z miruny rozmrażamy, myjemy i układamy na ręczniku papierowym do osuszenia.
Miruna smażona z koperkiem
Posypujemy filety z każdej strony solą himalajską.
Miruna smażona z koperkiem
Następnie posypujemy pieprzem ziołowym i przyprawią BIO do ryby.
Miruna smażona z koperkiem
Na talerzyk wysypujemy mąkę i obtaczamy w niej filety.
Miruna smażona z koperkiem
Rozgrzewamy olej na patelni. Układamy mirunę i na niej koperek, smażymy z każdej strony na złoty kolor.

Tagi:

ryba danie