Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Młoda kapusta duszona z koperkiem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna duszona młoda kapustka w towarzystwie koperku i szczypiorku jest idealnym dodatkiem do mięsa i młodych ziemniaczków.

Młoda kapusta duszona z koperkiem i szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta duszona z koperkiem i szczypiorkiem

 

  • 60 dag młodej kapusty
  • ½ pęczka koperku
  • szczypiorek
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta duszona z koperkiem i szczypiorkiem
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy, odcedzamy. Kapustkę podlewamy około 250-300 ml świeżej wody, solimy i gotujemy kwadrans. W tym czasie siekamy koperek i szczypiorek. Zieleninę dodajemy do kapusty, mieszamy całość i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dusimy całość do odparowania całości wody.
Młoda kapusta duszona z koperkiem i szczypiorkiem
Etap 1 młodą kapustę szatkujemy wg uznania
Młoda kapusta duszona z koperkiem i szczypiorkiem
Etap 2 dusimy kapustkę dodając posiekany koperek
Młoda kapusta duszona z koperkiem i szczypiorkiem
Etap 3 dodajemy posiekany szczypiorek i dusimy
Młoda kapusta duszona z koperkiem i szczypiorkiem
Etap 4 całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Tagi:

kapusta