Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Moje śledzie korzenne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciekawa wersja naszego poczciwego śledzia!

Moje śledzie korzenne

Składniki:

Moje śledzie korzenne

 

  • 5 filetów z matiesa
  • cytryna
  • 3 ząbki czosnku
  • ziarnistego, ziela angielskiego, goździków, gorczycy, pokruszony listek laurowy, starta gałka muszkatołowa i odrobina cynamonu
  • olej

Sposób przygotowania:

Moje śledzie korzenne
Wszystkie przyprawy dosyć grubo utłuc. Śledzie wymoczyć, pokroić w dzwonka. Skropić cytryną. Układać w naczyniu przesypując przyprawami. powinny być przynajmniej 2 warstwy.Na wierzch położyć czosnek.Zalać olejem i odstawić na 24 godz. SMACZNEGO!

Tagi:

przyprawy