Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 130
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Muffinki smakują rewelacyjnie i już od momentu ich przygotowywania - niesamowicie kuszą swoim cudownym zapachem. Są mięciutkie, mocno orzechowe oraz doskonale łączą w sobie kawałki banana.

Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana

5-6 sztuk:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana

Banan:

Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana
Wystarczy jak do muffinków doda się małego banana.

Banana należy pokroić w kostkę.

Ciasto:

Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana
Masy nie należy zbyt długo mieszać, wystarczy do połączenia się składników.

W jednej misce wymieszać masło orzechowe, jajko, mleko i olej, natomiast w drugiej mąkę pszenną, cukier oraz proszek do pieczenia.

Następnie wszystko razem połączyć i na końcu do ciasta wmieszać kawałki banana.

Wypełnianie papilotek:

Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana
Papilotki nie powinny być całkowicie wypełnione.

Papilotki w specjalnej blaszce wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości.

Pieczenie:

Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana
Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce.

Muffinki piec w uprzednio rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach.