gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 879]

Muffinki z mleczną czekoladą i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste i bardzo szybkie w przygotowaniu muffinki z dodatkiem mlecznej czekolady i migdałami. Polecam.

Muffinki z mleczną czekoladą i migdałami

Składniki:

Muffinki z mleczną czekoladą i migdałami

 

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 3 jajka,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka masła,
  • Szczypta soli,
  • 2 mleczne czekolady,
  • szklanka migdałów.

Sposób przygotowania:

Muffinki z mleczną czekoladą i migdałami
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli, mieszamy. Następnie do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, olej i miękkie masło.

Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy. Czekoladę i migdały kroimy w kostkę i dodajemy do masy, mieszamy.

Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego