marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Muszelki na słodko po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron dać na gotującą się wodę i ugotować na "al dente",odcedzić,zalać zimną wodą.Potem napełnić muszle bakaliami i posłodzić miodem.

Muszelki na słodko po włosku

Składniki:

Muszelki na słodko po włosku

 

  • Makaron"Muszelki",
  • 20 dag.orzechów włoskich,
  • miód,
  • 1 paczka rodzynek,
  • szczypta soli do osolenia wody.

Sposób przygotowania:

Muszelki na słodko po włosku
Makaron dać na gotującą się i lekko osoloną wodę i gotować"al dente".Po czym odcedzić i zalać zimną wodą,aż ostygnie.Orzechy włoskie rozłupać,a połówki pokruszyć,dodać opłukane i odsączone rodzynki plus miód pszczeli.Wymieszać składniki i napełnić muszelki i posypać kokosem i podawać nawet na podwieczorek.

Tagi:

makaron