WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1327]

Nadziewane gofry francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo proste i szybkie do zrobienia, chrupiące gofry z ciasta francuskiego, nadziewane mleczną czekoladą.

Nadziewane gofry francuskie Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Nadziewane gofry francuskie

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 300g
  • 8 kawałków mlecznej czekolady
  • cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania:

Nadziewane gofry francuskie

ETAP 1:

Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na osiem równych kwadratów wielkości takiej jak jedna foremka w gofrownicy. Czekoladę posiekać drobno nożem lub zetrzeć na tarce na wiórki. Na czterech kawałkach ciasta francuskiego ułożyć porcje czekolady.

Każdy kwadrat z czekoladą przykryć kawałkiem ciasta bez czekolady. Zlepić brzegi. Gofrownicę rozgrzać i wkładać do niej gofry. Piec ok. 8 minut w gofrownicy o mocy 700W. Powinny być ładnie przyrumienione.

Po upieczeniu wyłożyć na talerz lub kratkę. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Podawać na ciepło lub na zimno.

Nadziewane gofry francuskie
Upieczone gofry francuskie wyłożone na metalową kratkę
Nadziewane gofry francuskie
Gofry francuskie upieczone w gofrownicy elektrycznej
Nadziewane gofry francuskie
Ciasto francuskie zwinięte z czekoladą przygotowane do upieczenia
Nadziewane gofry francuskie
Posiekana czekolada nałożona na kawałki ciasta francuskiego
Nadziewane gofry francuskie
propozycja podania z cukrem pudrem