Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Naleśniki z bananami - zapiekane - 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Naleśniki możemy podawać na deser z dodatkiem słodkiej śmietanki.

Naleśniki z bananami - zapiekane - 2

Składniki:

Naleśniki z bananami - zapiekane - 2

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z bananami - zapiekane - 2
Przyrządzić ciasto naleśnikowe z wpisanych składników od 1-7 i usmażyć naleśniki. Banany umyć, obrać ze skórki, przekrajać wzdłuż na połówki. Połówki bananów owijać naleśnikami, zawijając w rulony. Banany można wykorzystywać w całości lub przekrajane wzdłuż na połówki albo ćwiartki. Napełnione bananami naleśniki ułożyć na żaroodpornym półmisku, skropić masłem, zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika.