Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Naleśniki z jarmużem i pieczarkami, w panierce z płatków kukurydzianych są przepyszne i mają chrupiącą skórkę.

Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami

Składniki:

Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami

ETAP 1:

Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami
W misce zmiksować wszystkie składniki ciasta.

Do miski wlać mleko, wodę, olej i śmietanę, dodać jajka, sól i kurkumę zmiksować. Następnie wsypać przesiane mąki i powtórnie zmiksować na gładkie ciasto. Pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny.

ETAP 2:

Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami
Podsmażony jarmuż połączyć z żółtym serem.

Jarmuż bez grubych łodyg blanszować w osolonej wodzie, osączyć, posiekać. Na łyżce masła podsmażyć posiekany czosnek i jarmuż, doprawić do smaku pieprzem, ostudzić, wymieszać z tartym żółtym serem.

ETAP 3:

Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami
Pieczarki z cebulą wymieszać z pokrojonym mięsem.

Na pozostałym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, wsypać posiekane pieczarki, podsmażyć. Upieczone mięso pokroić w drobną kostkę, połączyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem.

ETAP 4:

Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami
Na usmażone naleśniki włożyć przygotowany jarmuż.

Z przygotowanego ciasta na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki, włożyć porcję jarmużu.

ETAP 5:

Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami

Następnie włożyć porcję pieczarek z mięsem, zawinąć boki i zwinąć w roladki.

ETAP 6:

Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami

Panierować w roztrzepanych jajkach i pokruszonych płatkach kukurydzianych.

ETAP 7:

Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami

Rumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym olejem.