WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1023]

Naleśniki z serem i dżemem z czereśni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z dodatkiem cynamonu podane z białym serem i dżemem czereśniowym. Idealne na śniadanie, podwieczorek czy kolację.

Naleśniki z serem i dżemem z czereśni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z serem i dżemem z czereśni

 

  • 1 jajko
  • trochę więcej niż szklanka mleka
  • 1 niepełna szklanka mąki
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta proszku do pieczenia
  • ok. 350g chudego białego sera
  • dżem czereśniowy

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem i dżemem z czereśni

ETAP 1:

Mąkę wsypać do miski. Dodać proszek do pieczenia i cukier. Wlać mleko. Wbić jajko i zmiksować wszystkie składniki na jednolite ciasto naleśnikowe.
Naleśniki smażyć porcjami na patelni naleśnikowej na oleju. Usmażone naleśniki wykładać na talerz. Na każdy naleśnik nakładać biały chudy ser i na to dżem czereśniowy.
Naleśniki zwijać w rulony. Po zwinięciu każdy naleśnik przekroić na pół. Można podawać dodatkowo posypane cukrem pudrem.
Można też przed podaniem dodatkowo obsmażyć naleśniki żeby były bardziej chrupiące.

Nalesniki z serem i dżemem z czereśni
Naleśnik z serem i dżemem w trakcie zwijania w rulon
Nalesniki z serem i dżemem z czereśni
Naleśnik z nałożonym serem białym i dżemem
Nalesniki z serem i dżemem z czereśni
Nalesniki po upieczeniu i wyłożeniu na talerz
Nalesniki z serem i dżemem z czereśni
Zmiksowane ciasto na naleśniki przed usmażeniem