Przyjaciółka

Przyjaciółka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Naleśniki z serem – zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znudziły się Wam klasyczne naleśniki z serem. Te zapiekane ze śmietanką na pewno będą smakować i dzieciom, i dorosłym.

Naleśniki z serem – zapiekane

Składniki:

Naleśniki z serem – zapiekane

Na ciasto:

Na farsz:

Do dekoracji:

  • szklanka śmietany 18 proc.
  • 4 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem – zapiekane
1. Z podanych składników przygotuj ciasto naleśnikowe. Odstaw na 15 minut. Następnie usmaż cienkie naleśniki.

2. Ser rozetrzyj z żółtkiem, cukrem, cynamonem. Dodaj żurawinę lub borówki.

3. Naleśniki posmaruj serem, obłóż plasterkami banana, filecikami z grejpfruta, paseczkami moreli. Złóż na pół, ułóż w foremce, polej śmietaną wymieszaną z cukrem. Zapiekaj ok. 15 minut w temp. 175 st. C. Podawaj gorące.

Tagi:

naleśniki