dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1151]

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zapiekane naleśniki z nadzieniem ze szpinaku i sera feta. Wspaniały posiłek dla miłośników naleśników i szpinaku.

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem i fetą

Ciasto:

Nadzienie:

Ponadto:

  • 100 g sera żółtego
  • tłuszcz do formy i do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem i fetą
Wszystkie składniki ciasta dokładnie mieszamy ze sobą. Smażymy cienkie naleśniki. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy szpinak. Dusimy do miękkości. Do przestudzonego szpinaku dodajemy fetę i doprawiamy do smaku.

Naleśniki smarujemy nadzieniem. Zwijamy i układamy w naczyniu do zapiekania. Posypujemy startym żółtym serem.

Zapiekamy ok 15 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!