bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Nuggetsy z kurczaka w krakersach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Nuggetsy przygotowałam na imprezę rodzinną, wyszły bardzo smaczne, podałam je z sosem tysiąca wysp, który moim zdaniem doskonale do nich pasuje.

Nuggetsy z kurczaka w krakersach

Składniki:

Nuggetsy z kurczaka w krakersach

 

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 100-150 gram pokruszonych krakersów
  • 1-2 jajka
  • Przyprawa do kurczaka
  • Słodka i ostra papryka
  • Olej do smażenia
  • Sos tysiąca wysp

Sposób przygotowania:

Nuggetsy z kurczaka w krakersach
Piersi z kurczaka mielimy, przekładamy do miski, doprawiamy do smaku przyprawą do kurczaka oraz słodka i ostrą papryką, wszystko dokładnie mieszamy.

Z mięsa formujemy małe nugetsy, panierujemy w rozkłóconym jajku i pokruszonych krakersach.

Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odsączamy z nadmiaru tłuszczu, podajemy z sosem tysiąca wysp.