2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1486]

Ogórki nadziewane wiosną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kolorowa przystawka w sam raz na wiosenne śniadanie,smacznie zdrowo i kolorowo...

Ogórki nadziewane wiosną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ogórki nadziewane wiosną

 

  • 2 ogórki wężowe dosyć grube
  • pęczek rzodkiewek
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 15 dag serka wiejskiego
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku świeżego
  • sól pieprz czarny do smaku

 

Sposób przygotowania:

Ogórki nadziewane wiosną
Ogórki obieramy ze skórek kroimy w poprzek na grube około 5 cm kawałki łyżeczką lub nożem wydrążamy środki z nasion,rzodkiewkę i zieleninę myjemy obsuszamy i siekamy drobno nożem ,kukurydzę osączamy z zalewy łączymy w miseczce z twarożkiem wiejskim ,dodajemy posiekaną rzodkiewkę oraz szczypiorek ,doprawić solą i pierzem do smaku,i tak przygotowanym nadzieniem nałożyć do środka ogórków udekorować koperkiem podawać z chrupkim pieczywem.
Ogórki nadziewane wiosną
szykujemy skąłdniki potrzebne do zrobienia
Ogórki nadziewane wiosną
ogórki obieramy wydrążamy środki z nasionek
Ogórki nadziewane wiosną
twarożek mieszamy ze szczypiorkiem i rzodkiewką mieszamy i nadziewamy ogórki

Tagi:

ogórki