bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 871]

Ogórki w zalewie musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszne chrupiące ogóreczki w słodko-kwaśnej zalewie musztardowej, na szybko możemy wykorzystać je do obiadu.

Ogórki w zalewie musztardowej

Składniki:

Ogórki w zalewie musztardowej

 

 

  • Zalewa:

 

  • 1 litr wody

 

  • 1 szklanka octu

 

  • 1,5 szklanki cukru

 

  • 5 łyżek musztardy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki w zalewie musztardowej
Średniej wielkości ogórki dokładnie myjemy, nożem kroimy na cztery części.

Słoiki myjemy i wyparzamy, układamy ogórki.

Do garnka wlewamy ocet, wodę, dodajemy cukier, sól i musztardę, wstawiamy na gaz i zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy ogórki poukładane w słoikach, zakręcamy.

Pasteryzujemy na następny dzień przez 5 minut od zagotowania. 

Tagi:

ogórki