Sposób przygotowania:
Omlet jajeczny z pieczoną piersią i papryką
Cebulę czyścimy, obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno ( trochę szczypiorku zostawiamy do dekoracji). Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę.
Pieczoną pierś z kurczak kroimy w kosteczkę. Masło wkładamy na patelnię i rozpuszczamy, wkładamy pokrojone składniki i smażymy przez kilka minut, przekładamy do miseczki.
Jajka mieszamy z solą i pieprzem, czosnkiem i dokładnie mieszamy, wlewamy na patelnie i smażymy z obu stron na małym ogniu. Usmażony omlet przekładamy na talerz i układamy na nim przesmażone warzywa. Posypujemy do smaku solą i pieprzem. Omlet składamy na pół i dekorujemy szczypiorkiem.
Pieczoną pierś z kurczak kroimy w kosteczkę. Masło wkładamy na patelnię i rozpuszczamy, wkładamy pokrojone składniki i smażymy przez kilka minut, przekładamy do miseczki.
Jajka mieszamy z solą i pieprzem, czosnkiem i dokładnie mieszamy, wlewamy na patelnie i smażymy z obu stron na małym ogniu. Usmażony omlet przekładamy na talerz i układamy na nim przesmażone warzywa. Posypujemy do smaku solą i pieprzem. Omlet składamy na pół i dekorujemy szczypiorkiem.
mocsłodkości
kuchenny świat
lukrowanepierniczki
biedroneczki
kuchenny świat