Sposób przygotowania:
Orkiszowe muffinki z jabłkami
Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. W misce roztrzepać widelcem jajka, dodać olej i jogurt i ponownie całość roztrzepać widelcem.
W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki,czyli: mąkę, proszek do pieczenia,cynamon i cukier. Suche i mokre składniki wymieszać do połączenia się składników. Jabłka umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z ciastem.
Ciastem napełniać papilotki włożone do foremki do muffinek do 3/4 wysokości.
Foremkę wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec 20-25 minut, a następnie wystudzić na kratce kuchennej.
W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki,czyli: mąkę, proszek do pieczenia,cynamon i cukier. Suche i mokre składniki wymieszać do połączenia się składników. Jabłka umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z ciastem.
Ciastem napełniać papilotki włożone do foremki do muffinek do 3/4 wysokości.
Foremkę wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec 20-25 minut, a następnie wystudzić na kratce kuchennej.