eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1360]

Ośmiorniczki Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna,szybka i tania przekąska.

Ośmiorniczki Eli

Składniki:

Ośmiorniczki Eli

 

  • 1/2 kg cienkich parówek
  • 1/2 litra oleju
  • musztarda
  • keczup
  • chrzan

Sposób przygotowania:

Ośmiorniczki Eli
Parówki obrać z osłonek,przekroić na pół i z obu stron ponacinać na 6 części,uważając żeby nie przeciąć na wylot(1/2 centymetra środka parówki nie przecinać).W głębokim rondlu mocno rozgrzać olej.Wrzucać po 3-4 sztuki do oleju(nie dawać więcej,bo parówki się rozwiną w kształt ośmiorniczek) i smażyć na złoty kolor.Wyjąć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem dla odsączenia z tłuszczu.Podawać z musztardą,keczupem i chrzanem.Smacznego!