Otulony sernik

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Otulony sernik

Szukasz wyjątkowego przepisu na sernik? Ten z dodatkiem wiśni i bezowej pianki nie tylko genialnie wygląda - jego smak skradnie serca wszystkich łasuchów!

Składniki:

Otulony sernik

Ciasto

Masa

Pianka:

  • białko
  • szczypta soli
  • 10 dag cukru
  • ok. 1/2 szklanki wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Otulony sernik
1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wylepić nim dno i boki tortownicy, wstawić do lodówki.

2. Ser zmiksować ze śmietaną, cukrem i żółtkami. Dodać mąkę i przesianą kawę, wymieszać. Połączyć z pianą z białek.

3. Na ciasto wyłożyć kilka łyżek masy, posypać wiśniami, przykryć resztą ciasta. Piec 50 min w 150°C z termoobiegiem.

4. Białko ubić ze szczyptą soli i cukrem. Wymieszać z wiórkami kokosowymi. Piec jeszcze 20 min w 150°C.