Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Paczuszki francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Proste i bardzo smaczne na obiad lub na spotkanie z przyjaciółmi. Gdy je podałam znikły bardzo szybko.

Paczuszki francuskie

Składniki:

Paczuszki francuskie

 

  • Ciasto francuskie
  • 20 dag. mrożonego szpinaku
  • 3 plastry szynki
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • sos: 2 łyżki majonezu
  • łyżka jogurt naturalnego
  • czosnek granulowany do smaku

Sposób przygotowania:

Paczuszki francuskie

ETAP 1:

Paczuszki francuskie
Posmarowane sosem ciasto z nałożonymi składnikami

Z majonezu, jogurtu i czosnku przygotowujemy sos. Smarujemy nim ciasto i kroimy je na kwadraty. Szpinak podduszamy na maśle, szynkę kroimy w kostkę. Układamy na ciasto dodajemy kukurydzę

ETAP 2:

Paczuszki francuskie
Ułożone składniki zawijamy w ciasto

Zaklejamy paczuszki, rozmącamy jajko i smarujemy, wstawiamy do piekarnika pieczemy wg. instrukcji

ETAP 3:

Smaczne paczuszki na obiad lub spotkanie z przyjaciółmi