Sposób przygotowania:
Pałki kurczaka w soczystej marynacieETAP 1:
Mięso opłukać pod bieżącą wodą ,osuszyć ręcznikiem papierowym ułożyć w naczyniu.
Przecisnąć przez praskę obrany czosnek, dodać pokruszoną kostkę bulionową, utrzeć z solą, pieprzem oraz słodka papryką.
Wlać oliwę i syrop klonowy, dodać majonez i musztardę, całość wymieszać na jednolitą masę. Marynatą pokryć mięso dobrze wymieszać..
Schłodzić w lodówce kilka godzin, wyjąć, przełożyć do naczynia do pieczenia, przykryć folia aluminiową, włożyć do nagrzanego do 200*c piekarnika i piec około 1 godziny.
Na 20 minut przed końcem pieczenia, folię ściągnąć i przyrumienić mięso.
Podawać gorące posypane natką pietruszki.
mocsłodkości