Sposób przygotowania:
Panierowane skrzydełka o smaku gyrosa.
Ugotowane skrzydła delikatnie pozbawić kości, lekko podwinąć końce, aby powstały zgrabne kawałki. Ostudzić.Jajka roztrzepać z łyżeczką gyrosa ( i ew. odrobiną soli-choć ja nie solę). Kawałki mięsa panierować (dociskając) w bułce tartej, jajku i ponownie w bułce tartej.Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Można podawać z ziemniakami z wody lub frytkami i dowolną surówką.
kinga
luna
Doro
msewka
A u mnie właśnie nie ma amatorów gotowanych skrzydełek.Muszę je przynajmniej usmażyć, by skórka była chrupiąca.Stąd ta panierka gyrosowa, dla odmiany.
Doro
Jezeli grylowalismy , to kazdy juz wiedzial co Dora uwielbia, Ewcia pysznosci:)
madzia1984
yola
bernika