SUPERPRZEPIS

Papryka faszerowana makaronem

  • 4
  • Koper
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Papryka faszerowana makaronem Więcej zdjęć (4)

Szybkie i smaczne danie o ciekawym farszu dla nieoczekiwanych gości.

Składniki:

Papryka faszerowana makaronem

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana makaronem
Zaczynamy od ugotowania makaronu na półtwardo, następnie odcedzamy go i do gorącego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, i starty żółty ser. Doprawiamy do smaku solą ziołową i świeżo mielonym kolorowym pieprzem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Papryki po umyciu przekrajamy wzdłuż na pół i po usunięciu gniazd nasiennych napełniamy je makaronowym farszem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut.
Papryka faszerowana makaronem
Makaron dokładnie mieszamy ze wszystkimi dodatkami, konieczenie na gorąco, żeby ser ładnie się roztopił
Papryka faszerowana makaronem
Przekrojone papryki faszerujemy makaronem i układamy w naczyniu żaroodpornym
Papryka faszerowana makaronem
Danie szybko znika z talerzy. Ciekawe połączenie smaków :)