tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Papryka faszerowana ze szparagami i kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Papryka nadziana farszem z mięsa z łopatki, kaszy jaglanej, ricotty ze szparagami, pomidorkami cherry i mozzarellą, pyszności.

Papryka faszerowana ze szparagami i kaszą jaglaną Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Papryka faszerowana ze szparagami i kaszą jaglaną

Na papryki faszerowane ze szparagami

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana ze szparagami i kaszą jaglaną
1) Od szparagów odłamujemy twarde końce, myjemy pod bieżącą wodą i gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty.

2) Ugotowane szparagi kroimy w kostkę.

3) Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu i przekładamy do miseczki.

4) Mięso mielone z łopatki wrzucamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, posypujemy pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi i smażymy.

5) Do usmażonego mięsa dodajemy kaszę jaglaną i mieszamy.

6) Następnie dodajemy ricottę i ponownie mieszamy.

7) Od papryki odcinamy górną część z zielonym ogonkiem, myjemy.

8) Na dnie układamy kolejno: po plasterku kindziuka, szparagi i farsz mięsny.

9) Pomidorki cherry myjemy, przekrajamy na pół i układamy na farszu.

10) Posypujemy mozzarellą i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
Papryka faszerowana ze szparagami i kaszą jaglaną
Od szparagów odłamujemy twarde końce, myjemy pod bieżącą wodą i gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty.
Papryka faszerowana ze szparagami i kaszą jaglaną
Ugotowaną kaszę jaglaną przekładamy do mięsa.
Papryka faszerowana ze szparagami i kaszą jaglaną
Do kaszy i mięsa dodajemy ricottę i mieszamy.
Papryka faszerowana ze szparagami i kaszą jaglaną
Odcinamy górną część od papryk z zielonym ogonkiem.
Papryka faszerowana ze szparagami i kaszą jaglaną
Papryki nadziane szparagami, farszem i ułożone pomidorki.
Papryka faszerowana ze szparagami i kaszą jaglaną
Na koniec posypujemy mozzarellą i pieczemy.