blackbetty

blackbetty

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

papryka marynowana

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Papryka marynowana na każda okazje, do sałatki, do kanapki, na zagryche :)

papryka marynowana

Składniki:

papryka marynowana

 

  • 1kg papryki (może być kolorowa żółta czerwona pomarańczowa)
  • 30dag cebuli
  • 15dag cukru
  • 1,5 szkl wody
  • 1 szkl octu
  • ziele angielskie, pieprz, sól liść laurowy

Sposób przygotowania:

papryka marynowana
jest to przepis na mała porcję, aby wyszło więcej słoików (jak po dżemie) należy zrobić z 10kg papryki.
Paprykę oczyścić, pokroić w paski, nasolić na 30 minut. Następnie odcisnąć i wrzucić na gotującą zalewe ( z wody cukru octu i przypraw). Gotować całość nie dłużej jak 10 minut. Gorące nakładać do słoików - zakręcać. NIE PASTERYZOWAĆ.

Tagi:

papryka