msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Pasta do pieczywa z awokado.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Lekka, smaczna i dietetyczna pasta do smarowania chleba, bagietki lub krakersów.Błyskawicznie się ją przyrządza.

Pasta do pieczywa z awokado.

Składniki:

Pasta do pieczywa z awokado.

 

Sposób przygotowania:

Pasta do pieczywa z awokado.
Awokado przekroić na pół. wydrążyć łyżeczką miąższ,rozgnieść widelcem z serkiem .Pomidor pokroić w drobną kosteczkę,szczypior posiekać.Dodać składniki, doprawić jogurtem,solą i pieprzem. Małe kromki chleba, bagietkę ukośnie pokrojoną w plastry lub krakersy smarować pastą i ozdobić dowolnie, np. pomidorem,ogórkiem lub kukurydzą konserwową.