pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Pasta serowa do grzanek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie wiem skąd ten przepis. Wiem, że gdzieś kiedyś spróbowałam takiej pasty na grzankach z grilla. Smakowała rewelacyjnie. Pikantna i delikatna zarazem.

Pasta serowa do grzanek

Składniki:

Pasta serowa do grzanek

Pasta serowa - ilość na 10 grzanek

  • 20 dag żółtego sera
  • 3 małe ząbki czosnku
  • 5 łyżek majonezu
  • pół szklanki naturalnego jogurtu

Sposób przygotowania:

Pasta serowa do grzanek
Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych lub małych oczkach. do startego sera dodać przeciśnięty przez praskę czosnek - jego ilość zależy tylko od naszych upodobań. Do sera dodajemy majonez i jogurt naturalny - musi być go tyle aby masa była zwarta i wilgotna ale nie może być zbyt rzadka.

W zasadzie to wszystko.

Żółty ser można zastąpić mozarrellą. Można też oba te sery mieszać.

Tagi:

grzanki pasty ser