kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta śledziowa z jajkiem i bruschettą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klasyczna pasta przygotowana ze śledziem w pomidorach, jajek i pomidorowej bruschetty. Dodatek bruschetty świetnie podkreślił smak pasty.

Pasta śledziowa z jajkiem i bruschettą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta śledziowa z jajkiem i bruschettą

 

  • 1 puszka śledzi w pomidorach ( 200 g )
  • 4 ugotowane jajka
  • 1 łyżka z czubkiem pomidorowej bruschetty
  • 1 mała cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa z jajkiem i bruschettą
Śledzia w pomidorach przekładamy z puszki do miski i rozdrabniamy widelcem.
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę.
Cebulę obieramy z łusek i również kroimy w kosteczkę.
Pokrojone jajka i cebulkę przekładamy do miski ze śledziem.
Dodajemy bruschettę i wsypujemy przyprawy, mieszamy.
Dekorujemy natką pietruszki. 
Pasta śledziowa z jajkiem i bruschettą
Do miski przekładamy śledzia w pomidorach.
Pasta śledziowa z jajkiem i bruschettą
Śledzia w pomidorach dokładnie rozdrabniamy widelcem.
Pasta śledziowa z jajkiem i bruschettą
Obrane ze skorupek jajka kroimy w kosteczkę.
Pasta śledziowa z jajkiem i bruschettą
Do śledzia dokładamy resztę składników i mieszamy.

Tagi:

pasta ryba