Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pasta śledziowa z zieloną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna pasta do kanapek ze śledzia z dodatkiem zielonej cebulki.

Pasta śledziowa z zieloną cebulką

Składniki:

Pasta śledziowa z zieloną cebulką

 

  • 2 puszki filetów śledziowych w oleju,
  • 4 jajka na twardo,
  • 2 cebule białe,
  • 1 pęczek zielonej cebulki,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka Chrzanu śmietankowy ,
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej,
  • do smaku Kucharek - uniwersalna,
  • do smaku pieprz czarny grubomielony

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa z zieloną cebulką
Śledzie osączyć z oleju, rozgnieść na mniejsze kawałki widelcem lub rękami. Cebulę obrać, umyć i razem z jajkami pokroić w niewielką kostkę. Dodać do śledzi. Zieloną cebulkę opłukać, posiekać, dodać do reszty składników. Dodać majonez, chrzan, musztardę oraz do smaku przyprawę kucharek i pieprz. Dokładnie wymieszać. Pastę używać do smarowania pieczywa.