Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 339]

Pasta z brzuszka łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Błyskawiczne i pyszne domowe smarowidło na kanapki. Warto przygotowywać pasty do chlebka samodzielnie-są o wiele zdrowsze i wiemy co jemy.

Pasta z brzuszka łososia

Składniki:

Pasta z brzuszka łososia

 

  • 200 g brzuszka wędzonego z łososia
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1,5 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z brzuszka łososia

Przygotowanie łososia:

Pasta z brzuszka łososia
Obrany ze skóry i podzielony na kawałki brzuszek łososia

Obrany ze skóry brzuszek łososia podzielić na małe kawałeczki i wrzucić do miski.

Przygotowanie składników:

Pasta z brzuszka łososia
Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania pasty

Cebulę dymkę i szczypiorek bardzo drobno posiekać. Obrane jajko również drobniutko pokroić.

Kończenie pasty:

Pasta z brzuszka łososia
Gotowa pasta kanapkowa z brzuszka łososia

Do składników pasty dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać na gładką pastę. Podawać z pieczywem.

Smacznego!