EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 180]

Pasta z cieciorki i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Mocno aromatyczna warzywna pasta idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi grzankami.

Pasta z cieciorki i papryki  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z cieciorki i papryki

 

  • 1 puszka cieciorki (450g)
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • 3 suszone pomidory z oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 pęczek natki z pietruszki

Sposób przygotowania:

Pasta z cieciorki i papryki

ETAP 1:

Pasta z cieciorki i papryki z nutą suszonych pomid
paprykę umyć i pokroić w grubszą kostkę

1. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w grubszą kostkę.

ETAP 2:

Pasta z cieciorki i papryki z nutą suszonych pomid
cieciorkę odsączyć z zalewy i zmiksować blenderem

2. Cieciorkę odsączyć z zalewy a czosnek obrać i pokroić w plasterki.

ETAP 3:

Pasta z cieciorki i papryki z nutą suszonych pomid
wszystkie składniki pasty zmiksować blenderem

3. Paprykę, cieciorkę, czosnek, ketchup i suszone pomidory przełożyć do blendera i zmiksować do postaci pasty. Całość doprawić solą i pieprzem.

ETAP 4:

Pasta z cieciorki i papryki z nutą suszonych pomid
gotową pastę podawać z natką pietruszki

4. Podawać z dodatkiem natki z pietruszki.