2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1466]

Pasta z zielonego groszku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Pasta do smarowania pieczywa z groszku zielonego serka feta i kiełkami brokuła , to propozycja na wiosenno-letnie śniadanie, doskonale smakuje ze świeżą bułeczką i masłem!

Pasta z zielonego groszku

Składniki:

Pasta z zielonego groszku

 

  • 30 dag zielonego groszku
  • 15 dag słonego serka typu feta
  • 1 łyżeczka śmietany 18%
  • 1/2 małej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku
  • kiełki brokuła do posypania

Sposób przygotowania:

Pasta z zielonego groszku
Osoloną wodę zagotowujemy, wsypujemy groszek zielony i gotujemy około 7-10 minut, odcedzamy na sicie, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do obcieknięcia, mieszamy z serkiem feta i śmietaną dodajemy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, miksujemy wszytko blenderem na gładki mus, schładzamy w lodówce,smarujemy bułeczki posypujemy grubo kiełkami z brokuła. Smacznego!