Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Paszteciki kruche,ale porządnie nadziane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chciałam podrobić paszteciki mojej teściowej, wyszło coś innego, ale też pyszne :)

Paszteciki kruche,ale porządnie nadziane

Składniki:

Paszteciki kruche,ale porządnie nadziane

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki kruche,ale porządnie nadziane
Masło usiekać z mąką, dodać 2 żółtka, sól i śmietanę. Zagniecione ciasto włożyć do lodówki. Cebulę posiekać drobniutko, pieczarki umyć, obrać i tez drobno pokroić, przesmażyć na oleju razem z cebulą i rozdrobnionym mięsem z ugotowanej łopatki oraz np z udek kurczaka. Wystudzić i zmielić całość w maszynce do mięsa. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Farsz kładziemy na prostokąty wycięte z rozwałkowanego ciasta. Wierzch smarujemy białkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180 st około 20 minut, bez termoobiegu.