iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Paszteciki z wafelków

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Jest to fajny pomysł na przygotowanie smacznego dania, które jest niedrogie, ale za to bardzo pomysłowe. Zachwyci wszystkich naszych gości.

Paszteciki z wafelków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki z wafelków

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z wafelków

ETAP 1:

Paszteciki z wafelków
Ziemniaki podczas tłuczenia z dodatkiem kopru.

W osolonej wodzie należy ugotować ziemniaki, a następnie roztłuc na miazgę i dodać do nich koper.

ETAP 2:

Paszteciki z wafelków
Cebula pokrojona w dość grube piórka.

Cebule należy pokroić w piórka.

ETAP 3:

Paszteciki z wafelków
Boczek pokrojony w dość małą kostkę.

Natomiast boczek kroimy w kosteczkę.

ETAP 4:

Paszteciki z wafelków
Pomidory suszone z zalewy podczas krojenia.

Pomidory kroimy w nierówną kostkę.

ETAP 5:

Paszteciki z wafelków
Cebula, boczek oraz suszone pomidory podczas smażenia.

Cebulę, pomidory i boczek przesmażamy do czasu, gdy boczek puści soki.

ETAP 6:

Paszteciki z wafelków
Składniki połączone razem podczas doprawiania majonezem.

Przesmażony boczek, cebulę i pomidory dodajemy do ziemniaków. Wciskamy czosnek i dodajemy majonez.

ETAP 7:

Paszteciki z wafelków
Wafle podczas smarowania farszem.

Każdy wafel nasączamy ciepłą wodą, a gdy będzie miękki to wykładamy porcję farszu, zostawiając kilka cm wafla bez farszu od brzegu.

ETAP 8:

Paszteciki z wafelków
Wafelek z farszem podczas zwijania w rulon.

Tak przygotowane wafle z farszem zwijamy w rulon.

ETAP 9:

Paszteciki z wafelków
Wafelki z farszem podczas krojenia na paszteciki.

Waflowy rulon należy pokroić na małe części. Następnie każdy moczymy w rozkłóconych jajkach, panierujemy w bułce tartej i obsmażamy na złoto.