Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Pasztet z fasoli mung

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pasztet z fasoli mung to smaczny i zdrowy pasztet, który można zajadać sam lub jako dodatek do pieczywa.

Pasztet z fasoli mung

Składniki:

Pasztet z fasoli mung

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z fasoli mung
Fasolę mung pozostawić w wodzie na noc, a kolejnego dnia wymienić wodę na świeżą i ugotować do miękkości. Po odcedzeniu ubić ją na puree.

Warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Kaszę jaglaną ugotować, a słonecznik uprażyć na suchej patelni.

Do puree z fasoli dodać jajka, podsmażone warzywa, kaszę jaglaną oraz słonecznik i kurkumę i całość zblendować. Masę jeszcze doprawić solą i pieprzem i przełożyć do małej keksówki.

Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. 

Tagi:

pasztet dania