eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pieczarki Eli w zalewie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo dobra przekąska...

Pieczarki Eli w zalewie

Składniki:

Pieczarki Eli w zalewie

 

 

  • Zalewa:
  • 3 szklanki wody
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki octu
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 4 cebule(pokroić w półplastry)
  • 2-3 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sól,pieprz,jarzynka,cukier

Sposób przygotowania:

Pieczarki Eli w zalewie
Duże pieczarki,pokroić na grube plastry,maczać w jajku wymieszanym z solą i pieprzem i obtaczać w bułce tartej.Smażyć chwilkę na oleju.

Wszystkie składniki zalewy zagotować.Zalać gorącą zalewą pieczarki.Najlepiej je zrobić 2 dni wcześniej(żeby się przegryzło)i przechowywać w lodówce.Smacznego!