zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pieczeń do chleba

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pieczeń domowa do chleba.

Pieczeń do chleba

Składniki:

Pieczeń do chleba

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń do chleba
Mięso zmielić z cebulą i czosnkiem. Wrzucić mięso do miski, dodać jajka, bułkę tartą, wodę. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w paski.Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej 3/4 mięsa. Wzdłuż zrobić rowek i ułożyć w nim boczek. Przykryć pozostałym mięsem i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni z termoobiegiem przez 50 minut.