gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 664]

Pieczeń z czosnkiem niedźwiedzim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna pieczeń która smakuje a ciepło jak i na zimno. Czosnek niedźwiedzi nadaje fajnego smaczku pieczeni.

Pieczeń z czosnkiem niedźwiedzim

Składniki:

Pieczeń z czosnkiem niedźwiedzim

 

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki kaszy manny,
  • 2 łyżki czosnku niedżwiedziego,
  • sół i pieprz do smaku,
  • otręby do obsypania blaszki,
  • tłuszcz ( u mnie olej) do nasmarowania blaszki.

Sposób przygotowania:

Pieczeń z czosnkiem niedźwiedzim
Mięso mielone przekładamy do miski.

Dodajemy rozkłócone jajka, przyprawy i kaszę manną.

Mieszamy dokładnie masę.

Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy otrębami pszennymi.

Wykładamy mięso na blaszkę.

Mięso smakujemy lekko olejem.

Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.

Pieczeń podajemy na ciepło lub na zimno.

Smacznego ;)