ziutula

ziutula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Pieczony sernik waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Upiekłam sernik waniliowy na biszkoptach z twarogu śmietankowego zamrożonego, twaróg po odmrożeniu nadaje się do serników.

Pieczony sernik waniliowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczony sernik waniliowy

 

  • jajka 4 sztuki "L",
  • cukier 1 szklanka,
  • aromat wanilinowy 1/2 butelki,
  • twaróg śmietankowy tłusty 70 dag,
  • budyń waniliowy 1 opakowanie,
  • olej rzepakowy 1/4 szklanki,
  • biszkopty - ile potrzeba,
  • czekolada biała 100 gram,
  • posypka - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Pieczony sernik waniliowy
Twaróg zamrożony (kupiłam za połowę ceny gdyż termin się kończył, na sernik idealnie pasuje) dobrze odmrozić na durszlaku.

W misce utrzeć do białości jajka, cukier, aromat wanilinowy, dodać ser śmietankowy (nie trzeba go mielić), wsypać budyń, wlać 1/4 szklanki oleju i mikserem wszystko dobrze połączyć.

Forma 20x15 z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wylać sernik, piec w nagrzanym piekarniku na 180C około 60 minut, zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia.

Białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wylać na sernik i posypać posypką.
Pieczony sernik waniliowy.
Jeśli twaróg jest zbity to trzeba zmielić w maszynce do mięsa.
Pieczony sernik waniliowy.
Czekoladę na p[olewę można użyć jakiej się lubi.

Tagi:

sernik ciasto