2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1466]

Pieprzne ogórki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Takie ogórki robię zawsze w sezonie, bardzo lubi je moja córcia mimo że są dość ostre, polecam jako dodatek do obiadu zimą.

Pieprzne ogórki

Składniki:

Pieprzne ogórki

 

Sposób przygotowania:

Pieprzne ogórki

ETAP 1:

Pieprzne ogórki
Ogórki kroimy na plasterki solimy czekamy aby puściły sok

Ogórki ze skórką myjemy kroimy na plasterki, zasypujemy solą podaną w przepisie odstawiamy na 3 godziny aby puściły sok.

ETAP 2:

Pieprzne ogórki
sok z ogórków zlewamy gotujemy w garnku

Po upływie 3 godzin sok z ogórków odlewamy do garnka, wsypujemy cukier, wlewamy ocet, gotujemy

ETAP 3:

Pieprzne ogórki
do ogórków wsypujemy pieprz wlewamy olej i dodajemy czosnek

Do ogórków dodajemy ząbki czosnku wsypujemy pieprz, wlewamy olej, mieszamy.

ETAP 4:

Pieprzne ogórki
gorąca zalewą zalewamy ogórki odstawiamy wekujemy w słoikach

Zalewamy całość gorącą zalewą, odstawiamy na 2 godziny po czym wkładamy do wyparzonych czystych słoików, zakręcamy, pasteryzujemy 2-3 minuty od zagotowania.

Tagi:

ogórki