tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Pierogi z twarogiem, szpinakiem i cebulką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu pierożki z farszem z twarogu, szpinaku, cebulki i czosnku. Są pyszne, bo kto by nie lubił pierogów.

Pierogi z twarogiem, szpinakiem i cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z twarogiem, szpinakiem i cebulką

Na ciasto

Na farsz

Sposób przygotowania:

Pierogi z twarogiem, szpinakiem i cebulką
1) Mąkę przesiewamy przez sito do miski, w której będziemy wyrabiać ciasto.

2) Wsypujemy sól himalajską i wlewamy wodę, mieszamy.

3) Następnie, kiedy zaczną się pojawiać tzn. "grudki", wlewamy oliwę z oliwek i wyrabiamy na elastyczne ciasto.

4) Wyrobione ciasto przekładamy do miseczki i przykrywamy ściereczką na 15 minut.

5) Farsz: Rozgrzewamy olej na patelni. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Szpinak myjemy, siekamy i wrzucamy do cebuli i czosnku. Na koniec dodajemy twaróg, przyprawiamy, wszystko łączymy i przekładamy do miseczki.

6) Ciasto przekładamy na stolnicę, wałkujemy.

7) Wykrawamy kółka za pomocą szklanki, nakładamy farsz i zlepiamy.

8) Wrzucamy pierogi do gotującej się wody i gotujemy do wypłynięcia.

9) Gotowe pierogi nakładamy i możemy podawać.
Pierogi z twarogiem, szpinakiem i cebulką
Mąkę przesiewamy przez sito do miski, w której będziemy wyrabiać ciasto.
Pierogi z twarogiem, szpinakiem i cebulką
Wsypujemy sól himalajską i wlewamy wodę, mieszamy.
Pierogi z twarogiem, szpinakiem i cebulką
Następnie, kiedy zaczną się pojawiać tzn. "grudki", wlewamy oliwę z oliwek i wyrabiamy na elastyczne ciasto.
Pierogi z twarogiem, szpinakiem i cebulką
Z ciasta wykrawamy kółka, nakładamy farsz i zlepiamy.