Bożena P

Bożena P

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Pierożki kebabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierożki w cieście francuskim nadziewane kurczakiem ,papryką pieczarkami i cebulą. Idealne na przystawkę.

Pierożki kebabowe

Składniki:

Pierożki kebabowe

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka,
  • papryka czerwona
  • por
  • cebula
  • pół kilograma pieczarek,
  • przyprawa kebab,
  • sól, pieprz
  • ser żółty
  • 2 ciasta francuskie

Sposób przygotowania:

Pierożki kebabowe
Filet usmażyć z przyprawą, dodać pokrojoną w kostkę paprykę pieczarki, por i cebulę. wszystko razem usmażyć do miękkości, dodać przyprawy do smaku. Wystudzić i dodać ser żółty starty na tarce . Z ciasta francuskiego wykrawać kółka nadziewać farsze i sklejać. Można posmarować wierch roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku około 10-15 min. Podawać z sosem czosnkowym. Polecam gorąco!!