Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pierś indycza z niespodzianką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

pierś nadaje się do pokrojenia na chleb

Pierś indycza z niespodzianką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś indycza z niespodzianką

 

Sposób przygotowania:

Pierś indycza z niespodzianką
W niewielkim kawałki piersi indyczej wycinamy kieszonkę i mięso doprawiamy w środku solą i pieprzem. Do kieszonki wkładamy kapary oraz pokrojony w plasterki ser z białą pleśnią, nacięcie spinamy wykałaczką. Oprószone mąką mięso, smażymy z każdej strony na rumiano na rozgrzanym oleju lub innym tłuszczu. Mięso podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy pod przykryciem do miękkości (około 10 minut). Podajemy gorącą na obiad z ulubionymi dodatkami lub kroimy po wystudzeniu na cienkie plastry i nakładamy na kanapki.
Pierś indycza z niespodzianką
W niewielkim kawałki piersi indyczej wycinamy kieszonkę i mięso doprawiamy w środku solą i pieprzem. Do kieszonki wkładamy kapary oraz pokrojony w plasterki ser z białą pleśnią.
Pierś indycza z niespodzianką
Oprószone mąką mięso, smażymy z każdej strony na rumiano na rozgrzanym oleju lub innym tłuszczu.