Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Pierś z indyka nadziewana żurawinami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dużo dobrego białka i zdrowych flawonoidów (z żurawin)

Pierś z indyka nadziewana żurawinami

Składniki:

Pierś z indyka nadziewana żurawinami

 

  • Na 4 porcje:
  • 4 dobrze rozbite porcje piersi z indyka (4x100 g),
  • 4 łyżki (60 g) namoczonych suszonych żurawin
  • 2 łyżeczki (10 g) oleju rzepakowego,
  • 4 ząbki czosnku przepuszczonego przez praskę
  • Suszone oregano
  • Sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka nadziewana żurawinami

Rozłóż każdą porcję piersi z  indyka na folii aluminiowej, lekko posól i oprósz suszonym oregano i pieprzem, posmaruj czosnkiem i olejem, połóż na mięsie suszone żurawiny. Każdą porcję mięsa zawiń szczelnie w folię aluminiową. Piecz w piekarniku aż mięso będzie miękkie. 


137 kcal/1 porcję.


Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą.



Tagi:

indyk