ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 193]

Pierś z kurczaka w różnych warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pierś z kurczaka w różnych warzywach z pietruszką, selerem brokułem, pieczarkami z dodatkiem curry.

Pierś z kurczaka w różnych warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w różnych warzywach

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w różnych warzywach
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, nasolić i posypać curry. Zostawić najlepiej na noc w lodówce. Na drugi dzień rozgrzać trzy łyżki oleju słonecznikowego albo rzepakowego, obtoczyć mięso w mące pszennej i usmażyć mięso na złoty kolor.

Warzywa pokroić: por w paseczki, korzeń pietruszki , marchewkę i seler w drobną kosteczkę. Połowę brokuła kroimy w drobniejsze cząstki. Wszystkie warzywa wrzucamy na patelnię do usmażonego mięsa, podlewamy pół litrem wody, dodajemy dwa liście laurowe i wszystko razem dusimy na wolnym ogniu do miękkości .

Na koniec dodajemy usmażone pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
Pierś z kurczaka w różnych warzywach
Pierś z kurczaka kroimy i opruszamy mąką pszenną
Pierś z kurczaka w różnych warzywach
Mięso smażymy na złoty kolor na dobrze rozgrzanej patelni.
Pierś z kurczaka w różnych warzywach
Warzywa kroimy por w paseczki resztę w kosteczką a brokuła w cząstki.
Pierś z kurczaka w różnych warzywach
Wazrywa dodajemy do usmażonego mięsa i podlewamy pół litrem wody.