caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Pikantna zupa jarzynowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Od Świnki dla wszystkich miłośników ostrych zupek ;)

Pikantna zupa jarzynowa

Składniki:

Pikantna zupa jarzynowa

 

  • 1 opakowanie mrożonki chińskiej (450g)
  • 1 szklanka poszatkowanej kapusty pekińskiej
  • 10 kostek sojowych
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego wstążki
  • 2 kostki rosołowe drobiowe
  • 1/2 łyżeczki sosu chili lub tabasco
  • 1 płaska łyżeczka curry
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa jarzynowa
Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kostki sojowe zalać gorącą woda i odstawić na 10 minut. W garnku zagotować 1 i 1/2 litra wody, dodać kostki rosołowe oraz mrożonkę chińska. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 10 minut. W tym czasie odcedzić kostki sojowe i pokroić w paski szerokości ok 1 cm. Do zupy dodać kapustę pekińska oraz pokrojoną kostkę sojową, przyprawić całość curry i sosem chili, gotować jeszcze 5 minut. Posolić do smaku. Odstawić z ognia, dodać przygotowany wcześniej makaron ryżowy, wymieszać. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Tagi:

makaron sosy