Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 742]

Pikantne kofty wołowe z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, aromatyczne kofty z wołowiny, z dużą ilością przypraw. Najlepiej smakują z ulubionym sosem, na przykład tzatziki.

Pikantne kofty wołowe z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne kofty wołowe z grilla

 

  • wołowina 500 gram
  • cebula 1 szt
  • ząbki czosnku 3 ząbki
  • kmin rzymski mielony 2 łyżeczki
  • wędzona papryka w proszku 2 łyżeczki
  • papryka ostra mielona 1/4 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
  • sól himalajska 3/4 łyżeczki
  • kolendra cała 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1 pęczek

Sposób przygotowania:

Pikantne kofty wołowe z grilla
Mięso wołowe myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i mieszamy.

Dodajemy ubitą w moździerzu kolendrę, czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę przypraw. Dokładnie mieszamy.

Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy, siekamy i dodajemy do mięsa. Mieszamy.

Wstawiamy mięso na 2 godziny do lodówki, aby się zamarynowało. Następnie formujemy podłużne kotleciki, nabijamy je ostrożnie na patyki do szaszłyków.

Układamy na tacce i grillujemy, przekręcając w trakcie mięso tak, by upiekło się równomiernie ze wszystkich stron.

Smacznego :)
Pikantne kofty wołowe z grilla
Mięso wołowe myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i mieszamy.
Pikantne kofty wołowe z grilla
Dodajemy ubitą w moździerzu kolendrę, czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę przypraw.
Pikantne kofty wołowe z grilla
Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy, siekamy i dodajemy do mięsa. Mieszamy.
Pikantne kofty wołowe z grilla
Układamy na tacce i grillujemy, przekręcając w trakcie mięso tak, by upiekło się równomiernie ze wszystkich stron.

Tagi:

grill mięso