Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3165]

Pikantny ketchup

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ketchup przygotowany w domu jest bardzo smaczny. W taki sam sposób można przygotować ketchup łagodny nie dodając chilli.

Pikantny ketchup

Składniki:

Pikantny ketchup

 

Sposób przygotowania:

Pikantny ketchup
Brzoskwinię i pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć pestki. Na rozgrzanej oliwie poddusić drobno posiekaną cebulę, obrane, drobno pokrojone jabłko i brzoskwinię. Dodać cukier, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek, goździki, cynamon, chilli i kilka kropel tabasco. Następnie wsypać pokrojone pomidory, oprószyć solą i pieprzem i dusić na małym ogniu około 1 godz. Ketchup można zmiksować, przelać do słoiczków, zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.